Sinds oktober 2020 zit de markt voor containerschepen sterk in de lift. Chartertarieven stijgen substantieel, de vraag naar capaciteit blijft toenemen, exploitatie is weer winstgevend, er heerst een nieuwe dynamiek. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe kansen.

Een van die uitdagingen is gelegen in het feit dat de investeerder die in 2019 elf schepen overnam die tot dan toe werden geëxploiteerd in JR Fleet Fund CV en sindsdien in Container Fleet Fund CV, overweegt om enkele schepen te koop aan te bieden. Dit is begrijpelijk, want de schepen zijn in de herstellende markt sterk in waarde gestegen en de huidige investeerder heeft een duidelijk winstoogmerk.

Voor JR Shipping brengt dit de mogelijkheid met zich mee om in een nieuwe situatie bestaande en bekende schepen te verwerven en in beheer te houden. Vandaar dat de rederij aan de investeerder heeft aangegeven mee te willen denken over de invulling van de eventuele verkoopplannen en serieuze interesse te hebben in het terugkopen van een of meer van de schepen. Voorwaarde is dat de vraagprijs recht doet aan de huidige marktprijzen en er op die manier een goed investeringsperspectief ontstaat.

Hieruit is de concrete optie ontstaan om enkele schepen terug te kopen, te beginnen met het m.s. Endeavor.

Na de succesvolle plaatsing van de m.s. Endeavor II Opportunity Obligaties met het eerste hypotheekrecht bieden wij u nu de mogelijkheid om in de vorm van m.s. Endeavor II Opportunity Participaties deel te nemen in het eigen vermogen van containerschip de Endeavor.

Meer projectinformatie m.s. Endeavor II Opportunity Participaties