Met plezier delen wij u mee dat u nog kunt investeren in containerschip Endeavor. Rederijgroep JR Shipping heeft in april jongstleden met de eigenaar van m.s. Endeavor overeenstemming bereikt over een aankoopprijs van € 4,6 miljoen, terwijl door de verdere stijging van de markt voor containerschepen de taxatiewaarde op 18 juni 2021 gestegen is naar € 6.0 miljoen. Het schip is nu dus al € 1,4 miljoen meer waard dan waarvoor de koopovereenkomst twee maanden geleden gesloten is.

Containervervoerders stuwen koers Japanse beurs op (Nieuwsblad Transport)

Japanse zeetransportbedrijven lieten stevige koerswinsten zien door een sterk herstel van de wereldeconomie. Beleggers trokken zich daarbij op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over een sneller dan verwachte renteverhoging door de Federal Reserve aan de kant werden geschoven. Klik hieronder voor het gehele artikel.

Artikel: Containervervoerders stuwen koers Japanse beurs op


We zijn verslaafd aan de container (BN DeStem)

,,Die mooie parasol die u online hebt besteld? Die komt met een container uit China. Die arriveert echt niet in april. Reken maar op juni, op zijn vroegst.” In een notendop schetst eigenaar Arie Rietveld van de Oosterhoutse Container Terminal de gevolgen voor de consument van de huidige problemen in de internationale containervaart. Klik hieronder voor het gehele artikel.

Artikel: We zijn verslaafd aan de container door corona betalen we nu de prijs


Charterprijzen containerschepen door het dak (Nieuwsblad Transport)

Steeds meer tekenen wijzen erop dat de tarieven in het containervervoer voorlopig niet gaan dalen. Rederijen blijken bereid voor langere tijd diep in de buidel te tasten voor het charteren van bestaande schepen. Klik hieronder voor het gehele artikel.

Artikel: Charterprijzen containerschepen door het dak

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Eelco van der Heide
head of JR Ship Investments
+31 (0)517 - 431 225