Al tijdens de uitgifte van de obligaties had de rederij diverse schepen in het vizier die voldeden aan de hoge criteria die aan een opportunity-aankoop zijn gesteld. Echter, door de ontwikkelingen rond JR Fleet Fund CV, moesten alle zeilen worden bijgezet om een werkbare oplossing te vinden. Hierdoor was het onmogelijk om bestaande aankoopkansen serieus te bestuderen en eventuele actie te ondernemen. Nu de oplossing voor JR Fleet Fund CV is gerealiseerd, is er weer voldoende ruimte om de ambities voor een opportunity investment waar te maken.

Succesvolle emissie JR Shipping Opportunity Obligaties

In het voorjaar van 2017 maakte JR Shipping met een eerste aankondiging bekend obligaties uit te gaan geven voor een opportunity aankoop van een schip. Het klimaat was en is daar optimaal voor: als gevolg van de crisis biedt de markt van tweedehands schepen unieke kansen en dat resulteert bij een daarop afgestemde financieringsstructuur in reële exploitatie- en rendementsperspectieven. In totaal bracht de rederij 99 obligaties van € 25.000,- op de markt. De emissie begon medio mei. In slechts twee maanden vonden alle obligaties hun weg naar investeerders, wat resulteerde in een totaalopbrengst van bijna € 2,5 miljoen.

Aankoop in de verlenging

In de oorspronkelijke aanbieding stond beschreven dat de obligatielening, die 5% rente genereert, op uiterlijk 1 februari afgelost zou worden als er niet voor 31 december 2017 een schip zou zijn aangekocht. Investeerders kregen hun rente eind december 2017 op hun bankrekening bijgeschreven en ontvingen begin december 2017 een verzoek om de deadline voor de aankoop tot 1 april 2018 uit te stellen. De rente loopt gewoon door. Nu de onzekere situatie rond JR Fleet Fund tot een positieve ontknoping is gebracht en we nog steeds diverse schepen in het vizier hebben, verwachten we in het eerste kwartaal van 2018 daadwerkelijk de volgende stap te zetten. De houders van JR Shipping Obligaties worden nauw bij de aankoop betrokken. Zij hebben uiteindelijk het laatste woord.

Terug naar nieuwsoverzicht

Rederij komt voor 1 april 2018 met propositie opportunity-aankoop

Wilt u tijdig op de hoogte blijven over het verloop van dit project en/of nieuwe emissies van onze rederijgroep?

Meldt u zich dan nu aan via onderstaand formulier.

Houd mij op de hoogte

Eelco van der Heide
head of JR Ship Investments
+31 (0)517 - 431 225