Halverwege mei is JR Ship Investments namens JR Shipping Group gestart met de emissie van SeaZip 9 Obligaties, bedoeld om 50% van het gelijknamige offshore service schip te financieren. De obligaties, goed voor een totaalbedrag van € 2.225.000,-, zijn in korte tijd geplaatst. Direct daarna is de uitgifte van SeaZip 9 Participaties in het eigen vermogen van start gegaan, bestemd voor de overige 50% van de investering. Ook deze emissie verliep succesvol. JR Ship Investments is trots op het vertrouwen dat investeerders hebben getoond in het project.

De uitgifte van zowel de obligaties als participaties faciliteert de aankoop van een 4-jarig Damen Crew Transfer schip dat vaart voor wind van zee. SeaZip Offshore Service wist het schip begin 2023 via een leaseovereenkomst met koopoptie aan haar vloot toe te voegen. Vanwege de uitstekende vooruitzichten voor de offshore windindustrie en het schip besloot SeaZip Offshore Service de koopoptie te verzilveren en investeerders de kans te geven mee te profiteren van het momentum.

Vaste rente en goede rendementsperspectieven

Investeerders die intekenden op SeaZip 9 gaan een jaarlijkse vaste rente ontvangen van 7,5% bij de zekerheid van het eerste hypotheekrecht op het schip. Investeerders die kozen voor SeaZip 9 Participaties gaan delen in de winst uit exploitatie. In 2023 was die winst dusdanig dat deze een rendement van 18% zou opleveren. Voorzichtigheidshalve heeft JR Ship Investments de meerjarige rendementsprognose echter berekend op 11%. Zelfs bij een terugval van de markt leveren SeaZip 9 Participaties nog rendement op.

SeaZip Offshore Service exploiteert momenteel een vloot van zeven zogeheten 24 PAX (passagiers) Crew Transfer schepen, waarmee zowel personeel als lichte lading naar werklocaties op zee worden vervoerd. In 2023 was de exploitatie van de SeaZip-vloot zeer winstgevend en ook de eerste maanden van 2024 worden de schepen intensief ingezet.

Wind van zee – dé pijler onder de energietransitie

Wind van zee is een van de belangrijkste pijlers onder de energietransitie in Noord-Europa en de offshore windindustrie draait op volle toeren. Sinds de energiecrisis is de focus op wind van zee sterk toegenomen. Naast het klimaat vormen nu ook de behoefte aan minder afhankelijkheid en meer leveringszekerheid rond energie een prominente rol.

Gezien de hoge ambities van de offshore windindustrie en de nog steeds groeiende behoefte aan maritieme ondersteuning, blijft SeaZip Offshore Service alert op mogelijkheden om haar vloot uit te blijven breiden. Dit zal resulteren in meer investeringskansen in de vorm van scheepsobligaties en/of participaties in het eigen vermogen van schepen. Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe investeringsprojecten, uit te voeren door JR Ship Investments, kan zich hier vrijblijvend voor aanmelden.

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer weten of een specialist spreken?

JR Ship Investments hecht veel waarde aan open en volledige informatie. U kunt onze medewerkers altijd bellen of mailen. JR Ship Investments is op werkdagen telefonisch te bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur.

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier om aan te geven wat wij voor u kunnen betekenen. Dit heeft als voordeel dat u door de juiste specialist wordt gebeld of gemaild met een passend antwoord op uw vragen.

Eelco van der Heide
head of JR Ship Investments
+31 (0)517 - 431 225