De rendementsprognose van 13% voor de m.s. Endeavor II Opportunity Participaties (in basis scenario) was gebaseerd toekomstige chartertarieven die € 1.000,- per dag onder de markt van 14 mei jongstleden lagen. Conservatief dus.

Ondertussen stijgt de markt verder. De vermogensgroei bij de laatste bekend geworden chartertarieven (minimaal € 9.500,- per dag) ligt op 35%. Gezien uw mogelijke interesse om te investeren in dit containerschip, attenderen wij u op vier nieuwe marktberichten.

Consument gaat betalen voor tekort zeecontainers

Er is een tekort aan zeecontainers. En de containers die er wel zijn, staan op de verkeerde plaats. Intussen lopen de prijzen op en is de consument degene die betaalt. Op 2 juni 2021 heeft RTL Z een video over deze ontwikkeling online gezet. Bekijk hieronder de video.

Video: Consument gaat betalen voor tekort zeecontainers


Containertarieven in mei opnieuw met 9% gestegen (Nieuwsblad Transport)

De contracttarieven in de containerlijnvaart zijn in mei met 9% toegenomen, meldt het Noorse zeevrachtdataplatform Xeneta op basis van zijn eigen Xeneta Shipping Index. Dat brengt de tarievenstijging sinds nieuwjaar op 34,5%. De Aziatische export en Europese import spannen nog steeds de kroon, aldus Xeneta, met over die periode van vijf maanden prijsstijgingen van boven de 50%. Dit rapporteert Nieuwsblad Transport op 28 mei 2021. Klik hieronder voor het gehele artikel.

Artikel: Containertarieven in mei opnieuw met 9% gestegen


Drewry: kosten voor transport containers stijgen naar hoogste niveau aller tijden (Solar Magazine)

De wereldwijde kosten voor het transport van containers hebben een recordhoogte bereikt. Het maritieme marktonderzoeksbureau Drewry meldt dat de prijzen op het hoogste niveau aller tijden staan. Dit rapporteert Solar Magazine op 7 mei 2021. Klik hieronder voor het gehele artikel.

Artikel: Kosten voor transport containers stijgen naar hoogste niveau aller tijden


De vitale functie van zeescheepvaart

De inzet van containerschepen is cruciaal voor de continuïteit van goederenstromen en daarmee voor internationale productieprocessen. De zeescheepvaart neemt 90% van het wereldwijde goederentransport voor zijn rekening. In januari is een video over de vitale functie van zeescheepvaart online gezet. Bekijk hieronder de video ‘Ships make the world go’ over de vitale functie van zeescheepvaart.

Video: Ships Make The World Go (Bimco)


 

Terug naar nieuwsoverzicht